مضرات لامپ ال ای دی
Contents
هنگامی که میخواهید در مورد وسایل روشنایی مناسب برای خانه خود تصمیم بگیرید، باید از بین انواع مختلف لامپ انتخاب کنید. لامپهای الای دی یکی از گزینهها هستند و مانند سایر انتخابها مزایای منحصر به فردی دارند. نورپردازی LED نیز معایبی دارد. هنگام ارزیابی مزایای نورپردازی LED، باید چندین فاکتور مختلف را در نظر بگیرید. در این مقاله از لرن دیلی در رابطه با مضرات لامپ ال ای دی برای شما صحبت خواهیم کرد.
روشنایی LED چیست؟
LED مخفف دیود ساطع نور است. هنگامی که ولتاژ به دو لید اعمال میشود، الکترونها به اطراف حرکت میکنند و نور ایجاد میکنند (الکترو لومینسانس). در مقایسه، یک لامپ رشتهای زمانی که رشته داخلی گرم میشود روشن میشود.
یک لامپ CFL زمانی میدرخشد که جریان الکتریکی از گازهای داخل لوله عبور کند. وسایل روشنایی LED متعددی وجود دارد، بنابراین میتوانید سبکهای زیادی را برای هر اتاق در خانه خود پیدا کنید.
از چراغهای آویز آشپزخانه گرفته تا چراغهای دیواری LED در فضای باز برای عرشه، گزینههای زیادی وجود دارد که هم شیک هستند و هم در مصرف انرژی صرفهجویی میکنند.
مزایای لامپهای LED
هنگام نصب لامپهای LED مزایای متعددی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. اول، آنها تا ۵۰۰۰۰ ساعت دوام میآورند. این به طور قابل توجهی طول عمر بیشتری نسبت به لامپهای رشتهای و لامپهای CFL دارد. این چراغهای الایدی با عمر طولانی نیاز به خرید و نصب جایگزین را تا حد زیادی کاهش میدهد.
این موضوع باعث میشود چراغهای LED فرورفته و لوسترهای LED یا چراغهای آویز انتخابی عالی برای نصب در آن مکانهای صعب العبور – مانند سقفهای بلند و راه پلهها – باشند. لامپهای الایدی در مصرف انرژی نیز کارآمد هستند.
آنها حدود شش برابر کمتر از لامپهای رشتهای انرژی مصرف میکنند. این بدان معناست که چراغهای LED صرفه جویی قابل توجهی در قبض برق شما به همراه خواهد داشت.
LEDها اغلب با لامپهای کم مصرف خود مقایسه میشوند: لامپهای LED. CFLها برخلاف CFLها حاوی جیوه نیستند. اگر یک چراغ LED شکسته شود، لازم نیست نگران فرآیند پاکسازی دشوار (یا خطرناک) باشید. لامپهای LED پس از روشن شدن نیازی به زمان «گرم کردن» ندارند. این زمان لازم برای رسیدن به روشنایی کامل را حذف میکند. انواع مختلفی از لامپهای الای دی وجود دارند که رنگهای مختلفی را ساطع میکنند، بنابراین میتوانید جلوههای سرگرم کنندهای به نورپردازی خانه خود اضافه کنید.
مضرات لامپ ال ای دی
یکی از معایب لامپ ال ای دی هزینه اولیه بالای هر لامپ است. با گذشت زمان، چراغهای الایدی از طریق صرفهجویی در مصرف انرژی و طول عمر فوقالعاده زیاد هزینههای خود را پرداخت میکنند. لامپهای تولیدکنندگان مختلف ممکن است از نظر رنگهای روشن سفید به طور قابل توجهی متفاوت به نظر برسند، بنابراین یک مارک معروف را انتخاب کنید.
بیشتر لامپهای LED سفید، به جای درخشش «گرمتر» که با لامپهای رشتهای مرتبط است، نور سردتر و با رنگ آبی ساطع میکنند. برخی از افراد گزینههای LED «نور روز» یا «نور طبیعی» را ترجیح میدهند.
برخی از وسایل LED ممکن است سایههای تیز ایجاد کنند که ممکن است در مکانهای خاصی از خانه مطلوب نباشد. از دیگر معایب الای دیها این است که همه لامپهای الای دی قابل تنظیم نیستند. آنهایی که هستند ممکن است به کلیدهای دیمر مخصوص نیاز داشته باشند. اگر لامپهای LED قابل تنظیم برای شما مهم هستند، عاقلانه است که بستهبندی لامپ را به دقت بررسی کنید اگر نور قابل تنظیم میخواهید.
آیا وسایل ال ای دی برای خانه شما مناسب هستند؟
مناطق خاصی از خانه شما بسته به کاربرد و راحتی آنها ممکن است از نور LED بیشتر از سایرین بهره ببرند. مناطقی که تعویض لامپها اغلب دشوار است، مانند چراغهای سقف بلند، کاندیدهای خوبی برای چراغهای LED هستند. مناطقی که کیفیت نور (رنگ) چندان مهم نیست، مانند مناطق بیرونی، ممکن است از وسایل LED بهرهمند شوند.
هنگامی که به دنبال LEDها هستید، باید جنبههای عملکرد خاصی از جمله لومن و شاخص رندر رنگ (CRI) را در نظر بگیرید. تعداد لومن به مقدار نور خروجی (روشنایی) اشاره دارد. CRI کیفیت نور را در مقایسه با یک مرجع آشنا (مانند نور روز) توصیف میکند. بهترین لامپهای الای دی دارای تعداد لومن بالا و CRI حداقل ۹۰ هستند. پس از نصب وسایل LED جدید، میتوانید از روشنایی کم مصرف و تقریباً بدون نیاز به تعمیر و نگهداری لذت ببرید.
طبق گزارش آژانس غذا، محیط زیست و بهداشت و ایمنی شغلی فرانسه (ANSES)، نور آبی ساطع شده از چراغهای LED میتواند به شبکیه چشم آسیب برساند. همچنین میتواند ریتم شبانه روزی طبیعی بدن ما را مختل کند، زیرا نور آبی از دستگاههای شما به مغز شما سیگنال میدهد که باید زمانی که میخواهید بخوابید بیدار باشید.
ضرر لامپ ال ای دی برای چشم
این گزارش ادعا میکند که قرار گرفتن در معرض نور LED فتوتوکسیک است و یکی از عوارض لامپ ال ای دی آن این است که در نهایت میتواند منجر به از بین رفتن غیرقابل برگشت سلولهای شبکیه و کاهش وضوح بینایی شود.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نورهای LED میتواند پیر شدن بافت شبکیه را تسریع کند و منجر به کاهش حدت بینایی و افزایش خطر بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولا (AMD) مرتبط با سن شود.
طبق گزارش ها، چراغهای LED علاوه بر ایجاد آسیب احتمالی شبکیه، میتوانند باعث سردرد، خستگی بینایی و افزایش خطر تصادف شوند.
چگونه از چشمان خود در برابر نور LED محافظت کنیم؟
چند راه وجود دارد که میتوانید تا حد امکان از چشمان خود در برابر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آبی محافظت کنید و اینها اطمینان حاصل میکنند که نور LED در هر دستگاهی که استفاده میکنید آسیب زیادی به شما وارد نمیکند. برخی از روشهایی که میتوانید استفاده کنید عبارتند از:
کاهش زمان نمایشگر: سعی کنید مدت زمانی را که در مقابل لامپهای LED سپری میکنید، از جمله دستگاههایی مانند گوشی هوشمند، کامپیوتر یا صفحه تلویزیون خود را کاهش دهید. اطمینان حاصل کنید که برای استراحت چشمان خود استراحتهای مکرر داشته باشید و از نگاه کردن به صفحه نمایش برای مدت طولانی اجتناب کنید – حداقل ۲ تا ۳ ساعت قبل از رفتن به رختخواب.
چراغهای LED سفید گرم را بخرید: طبق گزارشها همچنین استفاده از چراغهای LED سفید گرم را به جای «سفید سرد» توصیه میکند، زیرا این چراغها نور آبی کمتری را ساطع میکنند که به نوبه خود آسیب احتمالی به سلامت چشم شما را کاهش میدهد.
آیا چراغهای ال ای دی باعث سرطان میشوند؟
ادعاهای شگفتانگیزی در مورد چراغهای LED، جدیدترین و کارآمدترین فناوریهای روشنایی وجود دارد. تفسیر نادرست تحقیقات در این زمینه باعث ایجاد ترس میشود. آیا واقعاً LEDها میتوانند به سلامتی آسیب زیادی وارد کنند؟
LEDها فقط نور و گرمای مرئی تولید میکنند. هیچ مطالعهای با شواهد قطعی برای حمایت از یک رابطه علت و معلولی وجود ندارد که قرار گرفتن در معرض هر یک از این موارد باعث سرطان شود.
بزرگترین نگرانی در مورد نور LED اثرات احتمالی نور آبی (نه ماوراء بنفش) ساطع شده توسط LED است. LEDهای سفید در واقع LEDهای آبی هستند که با فسفر زرد پوشانده شده اند. نور آبی ساطع شده توسط این دستگاههای کوچک بسیار کمتر از جزء آبی نور خورشید است. اگر روشنایی LED همانطور که ادعا میشود خطرناک باشد، قرار گرفتن در معرض نور خورشید میتواند کشنده باشد.