» HOW TO » چگونه قاب ژله ای گوشی را تمیز کنیم
چگونه قاب ژله ای گوشی را تمیز کنیم
HOW TO

چگونه قاب ژله ای گوشی را تمیز کنیم

مهر 27, 1402 50

چرا قاب ژله‌ای گوشی زرد می‌شود؟

قاب‌های ژله‌ای یکی از محبوب‌ترین قاب‌های گوشی هستند که همه ما برای گوشی‌های خود خریداری می‌کنیم. در حال حاضر، حتی برخی از گوشی‌های هوشمند مانند شیائومی در حال قرار دادن یک پوشش شفاف TPU در داخل بسته‌بندی گوشی هستند. اما مشکل زرد شدن قاب ژل چیزی است که نادیده گرفتن آن آسان نیست. ما در لرن دیلی در ادامه علت تغییر رنگ گوشی موبایل را تحلیل می‌کنیم و محلول پاک کننده قاب ژله‌ای را به شما نشان می‌دهیم.
قرار دادن و درآوردن یک قاب ژله‌ای آسان‌تر از فریم‌های سخت است، که بسیاری از ما آن را برای استفاده روزمره ترجیح می‌دهیم. استفاده روزانه از TPU باعث تغییر رنگ قاب می‌شود. بله، تغییر رنگ قاب تاثیری بر دوام و طول عمر سوژه ندارد.

اشعه ماوراء بنفش

نور خورشید یکی از مهم‌ترین دلایل زرد شدن قاب ژلاتینی گوشی است. ماده اصلی به کار رفته در این قاب‌ها پلیمر سیلیکونی است که با قرار گرفتن در معرض نور خورشید دچار واکنش‌های شیمیایی شده و تغییر رنگ می‌دهد.
البته علاوه بر فریم، برخی از انواع عینک و محافظ صفحه نمایش نیز از TPU ساخته شده است. توجه داشته باشید که محافظ‌های پلاستیکی که برای نمایشگر استفاده می‌کنید پس از مدتی تغییر رنگ می‌دهند.

قرار گرفتن در معرض گرما

علاوه بر نور خورشید که ۸۰ درصد کار را انجام می‌دهد، گرمای ساطع شده از بدنه تلفن همراه نیز یکی از مهم‌ترین دلایل تغییر رنگ قاب گوشی است. پس زمانی که در حال بازی با گوشی هستیم و یا در حین شارژ شدن، بهتر است قاب را جدا کنیم تا حرارت گوشی داخل قاب محبوس نشود.
علاوه بر این، قرار دادن گوشی در محیط گرم یا دمای هوای بالا نیز ممکن است بر رنگ پلیمر تأثیر بگذارد.

جذب چربی و ناخالصی

در طول روز بارها گوشی را برمی داریم و با او تماس می‌گیریم. بسیاری از ما در آن لحظه فکر نمی‌کنیم که ممکن است دست‌هایمان چرب یا عرق کرده باشد. این چربی و آلودگی می‌تواند به سرعت توسط پلیمر سیلیکونی جذب شده و رنگ آن را تغییر دهد.
خیلی وقت‌ها آب یا مایع اسیدی روی قاب می‌ریزد و فکر می‌کنیم با دستمال آن را تمیز کرده ایم. قرار گرفتن در معرض رطوبت به پلیمر نفوذ کرده و باعث اکسیداسیون می‌شود. اکسیداسیون باعث لکه شدن و تیره شدن قاب می‌شود و حذف آن تقریبا غیرممکن می‌شود.

نحوه تمیز کردن بدنه گوشی ژله‌ای

همه موارد فوق می‌توانند باعث زرد شدن قاب شفاف به صورت جداگانه یا با هم شوند. اگر فریمی که خریداری کرده‌اید بسیار نو است و تمایلی به تعویض آن ندارید، ما هم راه حل‌های سفید کننده قاب ژلی داریم که مشکل شما را حل می‌کند.
قاب ژل را با مخلوطی از آب و صابون بشویید.
یکی از بهترین راه‌هایی که همه امتحان می‌کنند این است که نوار زرد رنگ گوشی را بردارید و آن را با آب و صابون بشویید. برای از بین بردن کامل لکه، می‌توانید یک مسواک بسیار نرم بردارید و به آرامی سطح لکه را تمیز کنید. اگر زردی ناشی از روغن و کثیفی باشد، احتمالا با این روش برطرف می‌شود، اما اگر در اثر تغییرات شیمیایی در TPU ایجاد شده باشد، بعید است که بتوانید آن را تمیز کنید.
اگر از این روش برای تمیز کردن قاب جدید هر از چند گاهی استفاده کنید، به مرور زمان میزان زرد شدن آن کاهش می‌یابد.

آب صابون یا مواد شوینده لباس

در رایج‌ترین روشی که برای تمیز کردن زردی قاب گوشی استفاده می‌شود، ابتدا آن را با آب صابون یا آب و مایع لباسشویی خیس کنید، سپس سطح قاب گوشی را با یک مسواک نرم مسواک بزنید تا لکه‌های زرد از بین برود.
به طور کلی، اگر زرد شدن قاب تلفن همراه به دلیل مواد طبیعی موجود در قاب گوشی مانند گریس دست باشد، به راحتی می‌توان آن را تمیز کرد. اما اگر به دلیل اکسیداسیون یا موارد مشابه زرد شده باشد، نمی‌توان آن را به طور کامل تمیز کرد.

مایع سفید کننده

ممکن است متوجه شده باشید که سفید کننده (Vitex) بسیاری از چیزها را سفید یا رنگی می‌کند. قاب‌های گوشی ژل سیلیکونی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و با رنگ سفید تمیز می‌شوند. قبل از استفاده از پاک کننده، وسایل مورد نیاز برای استفاده از پاک کننده مانند دستکش پلاستیکی، لفاف و ماسک یکبار مصرف را آماده کنید. سپس پاک کننده را طبق دستورالعمل اصلی رقیق کرده و با توجه به مقدار درج شده روی بسته‌بندی محصول استفاده کنید.
برای تمیز کردن قاب گوشی ابتدا آن را در جای مطبوع نگه دارید و پس از آغشتن به سفید کننده آن را بشویید و خشک کنید. اما در این حالت هم اگر زرد شدن قاب گوشی موبایل در اثر اکسیداسیون باشد، نمی‌توانیم آن را به خوبی تمیز کنیم.

از دست ندید:  چطور از آی مسیج در ویندوز استفاده کنیم

الکل

الکل قدرت پاک‌کنندگی بالایی دارد و یکی دیگر از گزینه‌های توصیه شده برای مقابله با زردی قاب گوشی شما است. الکل یک ماده ضد عفونی کننده است و به سرعت تبخیر می‌شود، بنابراین قاب گوشی شما به سرعت خشک می‌شود. برای تمیز کردن قاب گوشی، یک بطری الکل طبی ۷۵ درصد بخرید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در الکل خیس کنید تا خیس بخورد، سپس با دستمال، لکه را پاک کنید. این روش می‌تواند از زرد شدن قاب گوشی شما جلوگیری کند.

اسکراب با جوش شیرین

حتما شنیده‌اید که جوش شیرین می‌تواند طیف وسیعی از لکه‌ها را از بین ببرد. برای استفاده از این ترفند ابتدا روی سطح قاب گوشی جوش شیرین بپاشید و سپس با استفاده از یک مسواک مرطوب آن را به خوبی روی سطح قاب گوشی پخش کنید. در نهایت، جوش شیرین را بردارید و از یک پارچه نرم برای خشک کردن قاب استفاده کنید.

برای تمیز کردن قاب ژله ای گوشی می توانید به روش های زیر اقدام کنید:

1. استفاده از محلول تمیز کننده: با استفاده از محلول تمیز کننده ضعیف، مانند محلول ضدعفونی کننده یا تمیز کننده خانگی ملاقاتی، یک دستمال نرم را مرطوب کنید. سپس به آرامی قاب ژله ای گوشی را با دستمال پاک کنید. اما مهم است که محلول تمیز کننده را مستقیماً روی قاب ژله ای اعمال نکنید زیرا ممکن است به گوشی آسیب ببیند.

2. استفاده از الکل ایزوپروپیلیک: می توانید یک مقدار کمی از الکل ایزوپروپیلیک را روی دستمال پاک کننده بریزید و با دستمال نرم قاب ژله ای گوشی را تمیز کنید. البته، پیش از استفاده، از صحت استفاده از الکل در گوشی خود اطمینان حاصل کنید زیرا ممکن است برخی از گوشی ها از الکل تحمل نکنند.

3. استفاده از آب و صابون: می توانید یک قطره از صابون مایع را در آب گرم روی دستمال پاک کننده بریزید و قاب ژله ای گوشی را با آن تمیز کنید. اما به یاد داشته باشید که آب و صابون را باید به طور کامل از قاب تمیز کنید و قبل از استفاده مجدد گوشی، به آن مجدداً اجازه دهید کاملاً خشک شود.

پیشنهاد می کنیم قبل از تمیز کردن هرگونه قاب ژله ای، ابتدا راهنمای تمیز کردن تهیه کنید چون هر برند و مدل ممکن است نکات خاصی در مورد تمیز کردن داشته باشد.

مهم‌ترین توصیه برای تمیز نگه داشتن قاب گوشی و افزایش طول عمر آن

روغن‌ها عامل اصلی کثیف شدن قاب‌ها هستند. بنابراین، برای تمیز نگه داشتن قاب گوشی، بهتر است هرگز گوشی خود را با دست‌های کثیف یا روغنی نگیرید. همچنین فراموش نکنید که هر ماه قبل از کثیف شدن گوشی خود را تمیز کنید.
به خاطر داشته باشید که برای تمیز کردن قاب گوشی نباید از حلال ها، مواد اسیدی و صابون‌های بسیار قوی استفاده کنید. همچنین استفاده از سفید کننده فقط برای فریم‌های ژل بسیار زرد و همچنین برای اقدامات احتیاطی مانند دستکش و ماسک مجاز است.
در نهایت پس از انجام تمام مراحل تمیز کردن، بهتر است موبایل خود را تمیز کرده و در جعبه آن قرار دهید. برای این کار می‌توانید یک پارچه میکروفیبر یا پنبه را با مقداری الکل یا آب غیر سمی مرطوب کنید و بدنه گوشی را با آن تمیز کنید.
از این روش می‌توانید برای تمیز کردن شیشه گوشی نیز استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که این کار را باید به آرامی انجام دهید تا به طور تصادفی گوشی خود را شارژ نکنید و در نهایت یک لیوان دیگر بخرید. برای اطلاع از قیمت قاب گوشی خود می‌توانید نام مدل آن را در فروشگاه‌های محلی جستجو کنید. همچنین می‌توانید از برخی از روش‌های ذکر شده در این آموزش برای تمیز کردن بلندگوها و سایر دستگاه‌ها استفاده کنید.

آیا می توانم قاب ژله ای را در حالی که روی گوشیم است تمیز کنم؟

به طور کلی توصیه می شود که قاب ژله ای را قبل از تمیز کردن گوشی از روی آن جدا کنید. این امکان دسترسی بهتر به تمام قسمت‌های کیس را فراهم می‌کند و خطر آسیب هر گونه رطوبت یا محلول تمیزکننده را کاهش می‌دهد.

آیا می توانم از هر محلول پاک کننده ای برای تمیز کردن کیس ژله ای خود استفاده کنم؟

بهتر است از یک صابون ملایم یا مواد شوینده مخلوط با آب ولرم برای تمیز کردن ژله خود استفاده کنید. مواد شیمیایی خشن یا پاک کننده های ساینده می توانند به مواد آسیب برسانند و ظاهر آن را تحت تأثیر قرار دهند. از استفاده از محلول های حاوی الکل یا سفید کننده خودداری کنید زیرا ممکن است باعث تغییر رنگ یا بدتر شدن کیس شوند.

هر چند وقت یکبار باید قاب ژله ای خود را تمیز کنم؟

تعداد دفعات تمیز کردن قاب ژله ای بستگی به تعداد دفعات استفاده از گوشی و میزان کثیفی یا باقی مانده آن دارد. به عنوان یک دستورالعمل کلی، توصیه می شود ژله مورد را حداقل هر دو هفته یک بار تمیز کنید. با این حال، اگر متوجه کثیفی یا لکه های قابل مشاهده روی قاب شدید، بهتر است آن را زودتر تمیز کنید تا تمیزی و ظاهر آن حفظ شود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×