محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت
Contents
یکی از نکات مهمی که در رابطه با مصرف آنتی اسکالانت باید مورد توجه قرار بگیرد دوز تزریق آن است. محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت یکی از نکات مهم به شمار میرود. حال این درصد دوز تزریقی آنتی اسکالانت به فاکتورهای بسیار زیادی بستگی دارد که باید تک به تک آنها را در نظر قرار داد. شما کاربران عزیز باید ابتدا به آنالیز آب خام ورودی به سیستم تصفیه آب بپردازید. در واقع باید بدانید که این آب خام ورودی تا چند درصد سختی دارد و حجم آب ورودی چقدر است. هر چقدر میزان جریان ورودی بیشتر باشد بدون شک با در نظر قرار دادن آن میزان آنتی اسکالانت تزریقی نیز بیشتر میشود. دما و ph را نیز نباید فراموش کرد که تاثیر آن بسیار زیاد است. قطعاً میدانید که حرارت بالا برخی از آلایندههای موجود در آب را از بین میبرد.
البته این آلایندهها به عنوان رسوب تحت تاثیر حرارت بالا ته نشین میشوند. میزان ph نیز روی درصد رسوب گذاری تاثیر میگذارد، پس باید حتماً به آن توجه کنید. در واقع با محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت مشخص میشود که دوز تزریقی و لازمه برای این سیستم و تصفیه آب چقدر است. یکی از نکات مهمی که هنگام محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت باید به آن توجه کنید، نوع آنتی اسکالانت می باشد. آنتی اسکالانتها در دو نوع پایه فسفاته و پایه پلیمر هستند.
آنتی اسکالانتهایی که پایه فسفاته هستند بهترین نوع مواد شیمیایی به شمار میروند که مانع از تشکیل رسوب میشوند. البته این نوع آنتی اسکالانتها قدرت پراکنده سازی آنها کمتر از آنتی اسکالانتهای پایه پلیمری خواهد بود. معمولا در آنتی اسکالانت پایه پلیمری وزن مولکولی زیاد است و در نتیجه قدرت رسوب زدایی بیشتری دارد. این آنتی اسکالانتها با قدرت بالا برای جلوگیری از ایجاد رسوب در آب دریا هستند.
میزان تزریق آنتی اسکالانت
آبی که برای آشامیدن، شست و شو، نظافت یا در صنایع تولید بسیاری از محصولات در صنایع استفاده میشود، بدون شک دارای سختی بالایی است. قطعاً مواد به جای مانده از آب هنگام عبور از سیستمهای لوله کشی به شدت باعث گرفتگی لولهها میشود. چه بسا اینکه این رسوب یا این مواد رسوبی به شدت سلامتی انسان را به خطر میاندازد.
از این رو از مواد ضد رسوب مخصوصی برای تصفیه آب استفاده میشود. قطعاً که این مواد با رعایت استانداردها و با در نظر قرار دادن پارامترهای بسیار زیادی در نظر گرفته شدهاند. علی رغم اینکه این سختی آب به شدت به سلامتی انسان ضرر میرساند، قطعاً برای بسیاری از سیستمهای آبرسانی نیز مشکل به وجود میآورند. از این رو برای حذف این مواد رسوبی میتوان از آنتی اسکالانت استفاده کرد.
آنتی اسکالانت و اهمیت استفاده از آن
قبل از اینکه به محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت بپردازیم ابتدا در رابطه با این ماده و اهمیت استفاده از آن توضیحاتی ارائه میدهیم. آنتی اسکالانت یک نوع ماده ضد رسوبی است که امروزه در سیستمهای تصفیه آب از آن استفاده میشود. این مواد نقش از بین برنده رسوب دارند و از تشکیل رسوب در ممبرانهای صنعتی نیز جلوگیری میکنند. برای پاکسازی سیستم تصفیه آب و به منظور جلوگیری از تشکیل رسوب این ماده اهمیت بسیار زیادی دارد. قطعاً آبی که تصفیه نشده حاوی درصد زیادی املاح و نمکهای معدنی است. حال هنگام عبور از غشای ممبران بدون شک روی ممبران رسوب کرده و به مرور مشکل ساز می شوند. این رسوبات بیشتر منافذ غشای ممبران را میگیرند و راندمان آب خروجی را به شدت کاهش میدهند. بدون شک که سیستمهای تصفیه آب برای از بین بردن املاح موجود در آب فوق العاده ارزشمند هستند.
حال تصور کنید که این سیستمها حاوی رسوب باشند، قطعا عملکرد و راندمان دستگاه به شدت کاهش یابد. درواقع فرآیند تصفیه آب در ساختمانهای مسکونی و صنعتی به شدت با مشکل مواجه میشود. آنتی اسکالانت یک ماده شیمیایی است که برای کاهش اثر رسوبات مختلف از آن استفاده میکنند. بدون شک رسوباتی نظیر کربنات کلسیم، سولفات باریوم، سولفات کلسیم و غیره روی غشای پلی آمید یا این دستگاه ممبران تاثیرات منفی به جای خواهند گذاشت. حال این آب ورودی دارای درصد بالایی از رسوباتی است که روی غشای دستگاه اسمز معکوس هنگام عبور رسوب ایجاد میکند.
از این رو از آنتی اسکالانت برای حذف رسوب استفاده میشود. این ماده در دستگاه به آلایندهها میپیوندد و با قدرتی که به وجود میآورد مانع از اتصال آنها به سطح ممبران خواهد شد. در واقع وظیفه اصلی آنتی اسکالانت عبور آلاینده و املاح از داخل ممبران است که از طریق پساب از سیستم خارج میشود.
نحوه تزریق آنتی اسکالانت
همانگونه که محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت اهمیت دارد، بدون شک نحوه تزریق آن نیز مهم است. شما باید بدانید که آنتی اسکالانت را از کدام قسمت و به چه مقداری در دستگاه تزریق کنید. چه بسا اینکه نحوه تزریق نیز بسیار مورد توجه است. اگر میخواهید آنتی اسکالانتها مانع از ایجاد رسوب شوند یا به طور کلی رسوب ایجاد شده را از بین ببرند. در دستگاههای تصفیه آب صنعتی پس از فیلتر شنی و کربنی اما قبل از فیلتر میکرونی باید آنتی اسکالانت را تزریق کنید. این کار باعث میشود تا فیلترهای میکرونی افزایش طول داشته باشد. حال همین مسئله روی طول عمر دستگاه ممبران نیز تاثیر مثبتی دارد. چه بسا اینکه با این کار از تشکیل رسوب در قسمت غشای ممبران جلوگیری میکنید.
البته درصد آنتی اسکالاتی که باید در آب تزریق شود نیز اهمیت دارد. محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت یک فرایند مهمی است که باید به آن توجه کرد. در نتیجه پس از اینکه میزان تزریق آنتی اسکالانت مشخص شد باید آن را با آب تصفیه شده رقیق کنید. درنتیجه با کمک دوزینگ پمپ این ماده باید به سیستم با دوز مشخص تزریق شود.
نتیجه
رسوب آب نه تنها برای سلامتی بلکه برای سیستمهای آبرسانی نیز مشکلات بسیار زیادی به وجود میآورد. قطعاً املاح موجود در آب به شدت روی بدن انسان تاثیرات منفی خواهند گذاشت. چه بسا اینکه در سیستمهای انتقال آب نیز این رسوب باعث گرفتگی لولهها، کاهش فشار آب و در نتیجه آسیب رسیدن به موتور و پمپ دستگاههای مختلف میشود. این روزها از دستگاهها، مواد و روشهای مختلفی برای کاهش رسوب آب استفاده میکنند. آنتی اسکالانتها مواد ضد رسوبی هستند که البته با رعایت محاسبه تزریق این ماده باید از آن استفاده شود. این مواد رسوبی در سیستمهای تصفیه آب نیز حتی در سیستمهای تصفیه کننده گرفتگی ایجاد میکنند.
پس از این رو برای افزایش عملکرد این سیستمها که در تصفیه آب نقش مهمی دارند، آنتی اسکالانت به عنوان یک نوع رسوبزدا بسیار حائز اهمیت است. اگر برای محاسبه تزریق آنتی اسکالانت با مشکل مواجه هستید یا به دنبال آنتی اسکالانت با کیفیت بازار میتوانید با کارشناسان مجموعه آبان شیمی پالایش تماس بگیرید.