مصرف کاکائو فشار خون بالا و سفتی شریان را کاهش میدهد
محققان دانشگاه سوری در گیلدفورد انگلیس با انجام مطالعات جدید مدعی شدند مصرف کاکائو میتواند فشار خون را در مواقع اضطراری و در زندگی روزمره انسان کاهش دهد.
در این مطالعه که اولین در نوع خود است، محققان تأثیر فلاونولها (ترکیبی که در کاکائو و چای یافت میشود) را در کاهش فشار خون و اسپاسم شریانی خارج از محیطهای بالینی بررسی کردند.
برای این مطالعه، یازده شرکتکننده سالم یا شش کپسول فلاونول کاکائو یا شش کپسول دارونما شکر قهوهای را در روزهای متناوب برای چند روز مصرف کردند. همچنین به شرکتکنندگان یک دستگاه فشار خون بالا روی بازو و یک گیره انگشت برای اندازهگیری سرعت موج پالس (PWV) داده شد که میزان اسپاسم یا سفتی شریان را اندازهگیری میکند.
شرکت کنندگان باید فشار خون و PWV خود را قبل از مصرف هر کپسول و در زمانهای مشخص پس از آن اندازه گیری میکردند. در نهایت، محققان دریافتند که فلاونولهای کاکائو تنها در صورتی میتوانند فشار خون شرکتکنندگان را کاهش دهند که قبلاً فشار خون بالایی داشتند. بنابراین وقتی فشار خون صبح پایین بود، این ماده هیچ تاثیری نداشت.
نکته قابل توجه دیگر این است که اثرات این ماده برای اولین بار در هشت ساعت پس از مصرف کاکائو مشاهده شده است.
اگرچه در مطالعات قبلی مشخص شده بود که فلاونولهای موجود در کاکائو میتوانند فشار خون و اسپاسم شریانی را به اندازه برخی داروهای فشار خون کاهش دهند، اما مطالعه جدید تأثیر این ماده را در کاهش فشار خون در زندگی روزمره نشان میدهد. تمام مطالعات قبلی در محیطهای آزمایشی کاملاً کنترل شده انجام شد.
کریستین هیز، استاد پزشکی قلب و عروق در دانشگاه سوری، گفت: فشار خون بالا و اسپاسم شریانی خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد، بنابراین کشف راههای نوآورانه برای درمان این شرایط مهم است. حتی قبل از اینکه از کاکائو به عنوان یک روش بالینی استفاده کنیم، باید آزمایش کنیم که آیا نتایجی که قبلاً در محیطهای آزمایشگاهی نشان داده شده بود میتواند با خیال راحت در محیطهای واقعی رخ دهد یا خیر.
برای یادگیریِ بی حد و مرز همراه لرن دیلی باشید!