» رشد و توسعه فردی » دانشمندان ماسک جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند ویروس کرونا را غیرفعال کند
رشد و توسعه فردی

دانشمندان ماسک جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند ویروس کرونا را غیرفعال کند

تیر 14, 1401 زمان مطالعه: 2 دقیقه 20

محققان در آزمایش‌های خود از پروتئین اسپایک ویروس کرونا که بر روی ذرات مصنوعی قرار داده شده بود استفاده کردند. نتیجه این بود که مواد جدید آن‌ها توانست جلوی عبور ذرات معلق در هوا در اندازه سارس کوو 2 را بگیرد و ظرف 30 ثانیه پروتئین اسپایک آن‌ها را نابود کند.

اپیدمی کرونا حتی به پایان راه نزدیک نیست، اما با گذشت زمان، دانشمندان اطلاعات بیشتری در مورد این ویروس پیدا می‌کنند و راه‌های جدیدی برای مقابله با آن پیدا می‌کنند. اکنون گروهی از محققان ماسک جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند ذرات ویروس کرونا را خنثی کند.

یک ماسک پوسته‌ای جدید که توسط محققان ساخته شده است می‌تواند پروتئین اسپایک SARS-CoV-2 را به دام انداخته و غیرفعال کند. پروتئین اسپایک چیزی است که به ویروس اجازه می‌دهد وارد سلول‌ها شود و فرد را بیمار کند. طبق آزمایشات انجام شده، حدود ۹۹ درصد از ذرات معلق در هوا را می‌توان با این ماسک جدید فیلتر کرد و این موضوع می‌تواند کمک بزرگی به افراد در مقابله با این ویروس کند.

دیباکار باتاکاریا، مهندس شیمی در دانشگاه کنتاکی می‌گوید: «این ماده جدید می‌تواند ویروس را مانند ماسک‌های N۹۵ فیلتر کند و در عین حال دارای آنزیم‌های ضد ویروسی است که ویروس را کاملاً غیرفعال می‌کند». «این نوآوری لایه دیگری از دفاع در برابر SARS-CoV-2 است که می‌تواند به جلوگیری از گسترش ویروس کمک کند.»

محققان در آزمایشات خود از پروتئین اسپایک ویروس کرونا استفاده کردند که روی ذرات مصنوعی قرار داده شده بود. نتیجه این بود که مواد جدید آن‌ها توانستند عبور ذرات معلق در هوا به اندازه Sars Cove ۲ را مسدود کنند و پروتئین اسپیک آن‌ها را در عرض ۳۰ ثانیه از بین ببرند.

ماسک جدید کرونا نیازی به تعویض سریع ندارد

این پوسته از نظر ضخامت و سوراخ قابل دستکاری بوده و به طرق مختلف قابل تغییر است. به عبارت دیگر، می‌توان دقیقاً مشخص کرد که کدام ذرات از ماسک عبور می‌کنند و کدام ذرات مسدود می‌شوند. دانشمندان می‌گویند افراد می‌توانند روزی دو ساعت و به مدت چند روز از این ماسک استفاده کنند و محصول آن‌ها مشکل تنفسی برای افراد ایجاد نمی‌کند. بنابراین نیازی به تعویض سریع ماسک نیست.

از دست ندید:  نتایج لاتاری 2025 کی اعلام میشه؟ | لایزرو: دانش کشورها

میزان محافظتی که این ماسک ارائه می‌دهد بیشتر از ماسک‌های استاندارد N۹۵ است که همانطور که از نامشان پیداست تا ۹۵ درصد ذرات را فیلتر می‌کنند. با این حال، هنوز مشخص نیست که چقدر طول می‌کشد تا این ماسک از آزمایشگاه به بازار عرضه شود. نتایج تحقیقات کنونی دانشمندان در مجله Communications Materials منتشر شده است.

برای یادگیریِ بی حد و مرز همراه learndaily باشید!

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×