» کسب و کار » پهپاد های نقشه برداری می توانند جایگزین عکس های هوایی شوند؟
کسب و کار

پهپاد های نقشه برداری می توانند جایگزین عکس های هوایی شوند؟

دی 24, 1402 10

نقشه برداری با پهپاد یکی از روش‌های جدید و با کیفیت در تولید نقشه هوایی است. با استفاده از پهپاد نقشه برداری، تصاویری که از مناطق مختلف اخذ می گردد، دقیق تر و سریع تر به نقشه تبدیل می شود. برای استفاده از پهپاد در امور نقشه برداری، لازم است شرایط آب و هوایی جهت پرواز، تعداد عکس ‌های مورد نیاز که منطقه را پوشش دهد و عوامل دیگری را در نظر گرفت. استفاده از پهپاد در نقشه برداری، مزایا و معایبی دارد، با ما در ادامه همراه باشید.

مزایای استفاده از پهپاد نقشه برداری

استفاده از پهپاد در نقشه برداری دارای مزایای باورنکردنی و جالب زیادی است که عبارتند از:

  1. 1. اخذ تصویر با دقت و سرعت بالا: در پهپاد امکان برداشت تصاویر با دقتی بالاتر از عکسبرداری معمول هوایی وجود دارد.
  2. 2. قابلیت برداشت اطلاعات در مناطق صعب العبور: توسط این فناوری امکان نقشه برداری و اخذ اطلاعات مختلف از مناطقی که به راحتی از زمین قابل دسترسی نیستند، امکان پذیر است.
  3. 3. کاهش هزینه و زمان: این روش به طرز چشمگیری باعث کاهش هزینه و زمان مورد نیاز برای نقشه برداری هوایی می ‌شود. به طوری که برداشت وسعت بیشتری از منطقه در زمان کمتری امکان پذیر است.

 

  1. 4. کیفیت بالاتر تصاویراخذ شده: تهیه نقشه با استفاده از پهپاد نقشه برداری، دارای کیفیت بالاتری نسبت به روش ‌های معمول عکسبرداری هوایی می ‌باشد.

لازم به ذکر است تصاویر گرفته شده توسط پهپاد نقشه برداری، نیاز به پردازش دارند تا بتوان یک نقشه دقیق ایجاد کنند.

معایب استفاده از پهپاد نقشه برداری

در کنار مزایای فراوانی که استفاده از پهپاد در تهیه نقشه دارد، استفاده از آن، همچنان با مشکلاتی همراه است که باید در نظر گرفته شوند. برخی از معایب استفاده از پهپاد در نقشه برداری عبارتند از:

  1. پرواز پهپاد تحت تاثیر شرایط آب و هوایی است: پهپاد ها در شرایط نامساعد جوی مانند طوفان، نمی‌توانند به خوبی عمل کنند. معمولا در این گونه شرایط امکان اخذ تصاویر توسط پهپاد وجود ندارد.
  2. محدودیت در ذخیره سازی انرژی: به علت محدود بودن ذخیره سوخت، مدت زمان پرواز پهپاد ها معمولاً حدود ۱۵ دقیقه است که در مقابل با زمان عکسبرداری هوایی با هواپیما بسیار کم است و این مساله در مناطق وسیع می تواند مشکل ‌ساز شود.
  3. محدودیت صدور مجوز پرواز: دولت‌ ها به علت مسائل امنیتی، قوانینی در خصوص پرواز پهپاد ها تعریف کرده ‌اند. به طوری که پهپاد ها بدون مجوز حق پرواز تا ارتفاع زیادی را ندارند.
  4. تهدید حیوانات: حیوانات موجود در منطقه می‌ توانند به پرنده پهپاد آسیب برسانند و باعث از بین رفتن پهپاد شوند.
  5. محدودیت در تبدیل مناطقی که زیر پوشش گیاهی هستند به نقشه: به علت محدودیت باند تصویر، مناطقی که زیر پوشش گیاهی هستند، توسط تصاویر پهپاد قابل تبدیل به نقشه نیستند.
  6. نقشه برداری در مناطقی با تغییرات لحظه ‌ای: به گفته دفتر نقشه برداری آربن بهتر است در مناطقی که تغییرات لحظه ‌ای در آنها اتفاق می‌افتد، مانند خطوط ساحلی، نقشه برداری پهپاد انجام نشوند.
از دست ندید:  لوله گالوانیزه گرم چیست؟

با روند پیشرفت تکنولوژی اخذ تصاویر هوایی در امور نقشه برداری، روش های سنتی کم کم از اقبال کمتری برخوردار خواهد شد ولی توجه به این نکته ضروری است که بسته به نوع پروژه، ویژگی منطقه و زمان اخذ تصاویر می توان از یک یا هر دو روش ذکر شده در تهیه نقشه هوایی استفاده نمود.

امتیاز دهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×