» کسب و کار » محاسبه آنلاین عوارض خودرو
محاسبه آنلاین عوارض خودرو
کسب و کار

محاسبه آنلاین عوارض خودرو

اردیبهشت 17, 1403 00

همه مالکان وسایل نقلیه، اعم از اتومبیل سواری، ماشین‌های سنگین و موتورسیلکت‌ها، موظف هستند سالیانه مبلغی را تحت عنوان «عوارض» پرداخت کنند. این پول صرف بهبود وضعیت راه‌ها و معابر می‌شود.

در گذشته پرداخت عوارض خودرو از طریق مراجعه به شهرداری‌ها یا پرداخت مستقیم به اپراتور عوارضی صورت می‌گرفت، اما حالا امکان پرداخت عوارض به صورت آنلاین فراهم شده است.

منظور از عوارض خودرو چیست؟

عوارض خودرو یعنی آن مالیاتی که مالکان اتومبیل جهت عبور و مرور از خیابان‌ها و بزرگراه‌ها باید پرداخت نمایند. عوارض صرف آبادانی معابر، افزایش کیفیت آسفالت و مواردی از این دست می‌شود و دریافت آن در همه جای جهان مرسوم است.

مطابق قوانین، موقع نقل‌وانتقال خودرو حتما همه عوارض آن باید توسط فروشنده پرداخت شود و تنها در این صورت است که امکان سند زدن به نام مشتری وجود خواهد داشت.

خرید و فروش خودرو در کم‌ترین زمان از طریق لینک زیر:

/https://khodro45.com

انواع عوارض خودرو در ایران

در کشورمان سه نوع عوارض به ماشین‌ها تعلق می‌گیرد:

1. عوارض عبور و مرور از آزادراه (عوارض آزادراهی)

همان‌طور که از اسمش مشخص است، این مبلغ به جهت استفاده از خدمات آزادراهی از افراد دریافت می‌شود. حتما وقتی در آزادراه‌ها مشغول رفت‌وآمد هستید، باجه‌های عوارضی را دیده‌اید. در گذشته عوارض در باجه‌ها همان لحظه به صورت فیزیکی پرداخت می‌شد، اما حالا پلاک خودرو به وسیله دوربین ثبت و عوارض آزادراهی برای خودرو نوشته می‌شود. مالک خودرو بعدا می‌تواند عوارض آزادراهی را به شکل آنلاین پرداخت کند، البته که بهتر است این پرداخت هرچه زودتر باشد تا جریمه تاخیر در پرداخت به آن تعلق نگیرد.

2. عوارض سالیانه خودرو

عوارض سالیانه خودرو مبلغی است که مالکان وسایل نقلیه به شهرداری پرداخت می‌کنند تا شهرداری به کمک آن کیفیت خدمات‌ در زمینه معابر شهری را بالاتر ببرد. تعمیر و نوسازی خیابان‌ها، ساخت معابر جدید، پل‌سازی، نصب علائم رانندگی، خط‌کشی خیابان‌ها و کوچه‌ها و بهبود سیستم حمل‌ونقل شهری از جمله کارهایی است که با پول عوارض سالیانه انجام می‌شود.

3. عوارض طرح ترافیک (مخصوص شهر تهران)

طرح ترافیک معمولا در معابر شلوغ و پرترافیک شهر تهران اجرا می‌شود و هدف از انجام آن کاهش ازدحام خودروها در این مناطق است. کسانی که به این مناطق وارد می‌شود باید مبلغی را تحت عنوان «عوارض طرح ترافیک» پرداخت نمایند که جریمه رانندگی نیست و تنها نوعی پرداخت پول در ازای ورود به آن مناطق است.

این طرح به‌طور خاص در شهر تهران برگزار می‌شود و مالکان خودروها باید برای ورود به محدوده طرح ترافیک ثبت‌نام کنند و مجوز بگیرند. برای درخواست جواز، مالک ماشین باید وارد سامانه «تهران من» شود و پس از ثبت‌نام، عوارض ورود به طرح ترافیک را پرداخت کند. در غیر این صورت وی تخلف کرده و مجبور به پرداخت جریمه خواهد بود.

از دست ندید:  نوار نقاله و اجزای آن

عوارض سالیانه خودرو چگونه محاسبه می‌شود؟

عوارض سالیانه خودرو چگونه محاسبه می‌شود؟

مبلغ عوارض آزادراهی و همچنین عوارض طرح ترافیک همیشه یکسان بوده و همه افراد به یک اندازه باید آن را پرداخت کنند. در نقطه مقابل اما عوارض سالیانه ماشین نرخ‌های گوناگونی دارد. این‌که میزان عوارض سالیانه خودرو که توسط شهرداری دریافت می‌شود چقدر است، به پارامترهای زیر بستگی دارد:

  •     نوع خودرو؛ در ایران عوارض سالیانه خودروهای داخلی معادل یک هزارم قیمت رسمی (قیمت کارخانه) است. عوارض سالیانه خودروهای وارداتی نیز معادل یک و نیم هزارم ارزش خودرو است.
  • قیمت خودرو؛ ارزش خودروهای داخلی را سازمان امور مالیاتی و بر اساس جدولی که در زمستان هر سال منتشر می‌شود، تعیین می‌کند. ارزش خودروهای وارداتی نیز بر اساس نرخ گمرک و بر اساس ارزش روز خودرو در زمان ترخیص تعیین می‌شود.
  •     نوع کاربری خودرو؛ عوارض خودروهای عمومی (تاکسی، وانت، اتوبوس و…) بیشتر از خودروهای شخصی است.
  •     سن خودرو؛ عوارض خودروهای قدیمی بیشتر از خودروهای جدید است.
  •     شهر محل سکونت؛ عوارض خودرو در کلان شهرها بیشتر از شهرهای کوچک‌ است.

مهلت پرداخت عوارض + جریمه دیرکرد

مهلت پرداخت عوارض آزادراهی تا 15 روز پس از عبور از گیت‌های عوارضی آزادراهی است و بعد از این زمان در صورت عدم پرداخت، جریمه دیرکرد به اصل مبلغ اضافه می‌شود. مهلت پرداخت عوارض طرح ترافیک نیز یک ماه است و بعد از آن به اصل مبلغ جریمه تعلق می‌گیرد.

مهلت زمان پرداخت عوارض شهرداری نیز به صورت سالیانه است؛ یعنی مالک خودرو 365 روز زمان دارد که مبلغ عوارض را پرداخت نماید. جریمه عدم پرداخت عوارض سالیانه نیز معادل ۲٪ مبلغ عوارض به ازای هر ماه است؛ یعنی مثلا اگر 3 ماه تاخیر داشته باشید، باید حدود 6٪ مبلغ عوارض + اصل مبلغ عوارض را پرداخت نمایید.

نحوه پرداخت عوارض خودرو

در حال حاضر پرداخت عوارض خودرو (شامل عوارض شهرداری، عوارض آزادراهی و عوارض طرح ترافیک) از طریق روش‌های زیر امکان‌پذیر است:

1. پرداخت عوارض با مراجعه حضوری

در این روش می‌توانید با در دست داشتن کارت ماشین (یا برگ سبز) و همچنین کارت ملی مالک خودرو، به یکی از دفاتر پیشخوان یا خدمات الکترونیک مراجعه نمایید و همانجا عوارضی خودرو را پرداخت نمایید.

2. استعلام و پرداخت عوارض با کد USSD

می‌توانید با شماره‌گیری کد #3*3*137* از طریق تلفن همراه خود و طی کردن مراحل بعدی، میزان عوارض را استعلام بگیرید و همان‌جا مبلغ را پرداخت نمایید.

3. پرداخت عوارض اتومبیل از طریق سامانه‌ها و اپلیکیشن‌های پرداخت (روش آنلاین)

اپلیکیشن‌های و سامانه‌هایی مثل «تهران من» و همچنین اپ‌های متعدد دیگری این امکان را فراهم می‌کنند که از طریق آن‌ها میزان عوارض خودرو را استعلام بگیرید و مبلغ بدهی را در همان لحظه پرداخت نمایید.

محاسبه عوارض خودرو و پرداخت آن در سامانه سمیع

محاسبه عوارض خودرو و پرداخت آن در سامانه سمیع

یکی از ساده‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌های برای محاسبه، استعلام و پرداخت عوارض خودرو، «سامانه سمیع» است. سامانه سمیع توسط وزارت کشور برای پرداخت عوارض اتومبیل ایجاد شده و امکان پرداخت آنلاین بدهی عوارضی را میسر می‌کند.

برای ورود به این سامانه به آدرس https://saamie.ir/ باید شماره پلاک خودرو، شماره VIN و همچنین اطلاعات مربوط به مالک ماشین را وارد نمایید تا استعلام عوارض ماشین صورت گرفته و در نهایت به درگاه پرداخت متصل شوید.

امتیاز دهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×