» تکنولوژی » آشنایی با تکنولوژی NVR؛ تفاوت‌ها، ویژگی‌ها و کاربردها
آشنایی با تکنولوژی NVR؛ تفاوت‌ها، ویژگی‌ها و کاربردها
تکنولوژی

آشنایی با تکنولوژی NVR؛ تفاوت‌ها، ویژگی‌ها و کاربردها

آذر 18, 1402 30

فناوری NVR یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های ضبط و مدیریت ویدیوهای دوربین‌های امنیتی است و اگر قصد دارید دوربین مداربسته بخرید، احتیاج به یک ضبط کننده ویدیویی مناسب نیز خواهید داشت. در این مقاله به بررسی ویژگی‌ها و کاربرد دستگاه NVR و مقایسه آن با دستگاه DVR می پردازیم.

از دست ندید:  بهترین برنامه های ساخت ریلز

تفاوت‌های اصلی میان دستگاه NVR و DVR

  • ضبط‌کننده‌های ویدئوی تحت شبکه (NVR) از ضبط‌کننده‌های ویدئوی دیجیتال (DVR) متمایز هستند و تفاوت اصلی میان NVR و DVR در روش پردازش داده‌ها و نوع دوربین‌های استفاده‌‌شده‌ است. در یک سیستم نظارتی تحت شبکه، داده‌های ویدیویی از طریق دوربین‌های IP رمزگذاری‌ شده‌ و در سطح دوربین پردازش می‌شوند و سپس در بستر شبکه به nvr برای ذخیره انتقال داده می‌شوند. به علاوه یک دستگاه NVR همراه با دوربین‌های IP استفاده می‌شود که از کیفیت بالاتری برخوردارند.

اما یک دستگاه DVR با دوربین‌های آنالوگ و HD کار می‌کند و لازم است اتصال مستقیم بین تک تک دوربین‌ها با دستگاه ضبط‌کننده برقرار شود. در نحوه پردازش داده‌های ویدیویی هم متفاوت عمل کرده و پس از دریافت ویدیوی غیر‌فشرده از طریق اتصالات کواکسیال، آن‌ها را ضبط و فشرده می‌کند. در واقع ویدیو توسط خود دستگاه کدگذاری و پردازش می‌شود.

  • دستگاه‌های NVR به‌صورت 4، 8، 16، 32، 64 و 128 کاناله تولید و به بازار عرضه می‌شوند. این در حالی است که دستگاه‌های DVR حداکثر 32 کانال ورودی تصویر دارند.

ویژگی‌ها و مزایای NVR

مزایای nvr

  1. پهنای باند دستگاه ان وی آر

تعداد دوربین تحت شبکه‌ای که می‌توانید به دستگاه ان وی ار وصل کنید وابسته به پهنای باند ورودی آن است. هر‌چه یک nvr پهنای باند بیشتری داشته باشد، از تعداد دوربین بیشتر با رزولوشن بالاتر پشتیبانی می‌کند. مثلا یک دستگاه با پهنای باند ورودی 80 مگابایت بر ثانیه می‌تواند از 4 عدد دوربین آی پی 8 مگاپیکسلی پشتیبانی کند. حالا اگر همین دستگاه دارای پهنای باند 320 مگابایت بر ثانیه باشد، می‌توانید تا 64 تا دوربین به آن وصل کنید.

  1. رزولوشن و کیفیت تصویر

دستگاه‌های nvr در قیاس با سایر ضبط کننده‌های ویدیویی کیفیت بالاتری در ضبط تصاویر دارند و ویدیویی با وضوح بالا به شما ارائه می‌دهند که تشخیص و شناسایی اشیا و افراد را امکان‌پذیر می‌کند. در کل استفاده از سیستم‌های نظارتی تحت شبکه به کاربران اجازه می‌دهد تا تصاویر را با جزئیات و کیفیت بهتری ضبط و ذخیره کنند.

  1. تکنولوژی‌های هوشمند

استفاده از ویژگی‌های هوش مصنوعی پیشرفته در ان وی آر‌ها و دوربین‌های تحت شبکه، عملکرد سیستم نظارتی شما را بالا می‌برد و به‌شکل حرفه‌ای می‌توانید محیط مورد‌نظرتان را کنترل کنید. امروزه دوربین‌های تحت شبکه مجهز به قابلیت‌هایی مثل تشخیص چهره، تشخیص حرکت هوشمند، حفاظت پیرامونی، شمارش افراد، جستجوی پیشرفته و … هستند.

  1. تکنولوژی POE در دستگاه NVR

تکنولوژی POE امکان انتقال برق از طریق کابل شبکه را فراهم می‌کند. در واقع علاوه بر انتقال داده‌های ویدیویی، برق دوربین‌ها هم از طریق کابل شبکه تأمین خواهد شد و پیچیدگی‌های کابل‌کشی کاهش پیدا می‌کند. تنها برخی از دستگاه‌های NVR به این تکنولوژی مجهز هستند.

  1. امکانات اتصال به شبکه و مدیریت داده‌ها

این ویژگی به ادارات و شرکت‌ها کمک می‌کند تا به‌صورت موثر و مداوم از دوربین‌های نظارتی خود استفاده کنند و از امنیت کامل داده‌ها و اطلاعات خود اطمینان حاصل کنند. با این امکانات، دسترسی به داده‌ها از هر مکان و زمانی امکان‌پذیر می‌شود و مدیران می‌توانند به‌راحتی داده‌های ویدیویی را مدیریت کرده و نظارت کنند.

  1. پروتکل Onvif

یکی از مشخصات و مزایای سیستم‌های تحت شبکه انعطاف‌پذیری بالاتر آن است. در گذشته دوربین‌های تحت شبکه یک برند تنها با NVR همان برند سازگار بود. اما امروزه تمام ضبط کننده‌های ویدیویی تحت شبکه مجهز به استاندارد Onvif هستند و می‌توانید دوربین و تجهیزات شبکه از برند‌های دیگر را به ان وی آر وصل کنید.

به‌علاوه از طریق یک سوئیچ شبکه و با توجه به حداکثر پهنای باند دستگاه ان وی آر می‌توانید تعداد دوربین‌های IP را افزایش دهید. یا اگر هر‌کدام از دوربین‌ها بعد از گذشت سال‌ها خراب شد، به‌سادگی می‌توانید دوربین دیگری جایگزین کنید.

کاربردهای دستگاه nvr

به‌دلیل کیفیت بالاتر و امکانات پیشرفته‌تری که سیستم‌های تحت شبکه دارند، دوربین‌های آنالوگ و اچ دی کمتر مورد‌استفاده قرار می‌گیرند و به‌مرور زمان جای خودشان را به دوربین‌های IP می‌دهند، در این صورت تقاضا برای خرید NVR هم بالاتر می‌رود. با وجود اینکه قیمت دستگاه‌های ان وی آر بیشتر است، برای تمام کاربری‌ها حتی برای خانه هم افراد ترجیح می‌دهند از سیستم‌های نظارتی تحت شبکه استفاده کنند.

عملکرد و قیمت دستگاه nvr

فقط برای انتخاب دستگاه مناسب حتما به نیاز کاربری خود توجه کنید. به‌طور مثال برای کاربری خانگی به‌دلیل حساسیت و مساحت کمتر، ان وی ار 4 کانال پرکاربردترین دستگاه nvr است. به‌علاوه اینکه کیفیت ضبط دستگاه چند مگاپیکسل باشد و چه قابلیت‌های هوشمندی داشته باشد، به نوع کاربری شما و تعداد دوربین‌هایی که دارید، وابسته است.

  • نظارت در مکان‌های عمومی: مانند مراکز خرید، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و غیره.
  • مانیتورینگ در محیط‌های کاری: کارخانه‌ها، دفاتر، ساختمان‌های اداری و غیره.
  • استفاده در خانه: برای نظارت بر خانه در حضور یا عدم حضور صاحبان.

مقایسه عملکرد و قیمت دستگاه NVR

در این مقاله به معرفی تکنولوژی NVR و مقایسه ویژگی‌ها و کاربردهای آن با DVR پرداختیم. می‌توان گفت که NVR به‌عنوان یک سیستم پیشرفته نظارت و امنیت، با ویژگی‌هایی همچون استفاده از دوربین‌های IP، رزولوشن بالا، قابلیت ضبط و انتقال صدا و تصویر در بستر شبکه اینترنت و … عملکرد بهتری داشته و به‌عنوان یک گزینه مناسب و البته با قیمت بیشتر، برای نظارت و امنیت در محیط‌های مختلف مورد‌توجه قرار می‌گیرد.

برای خرید NVR باید به انتخاب مناسب بر‌اساس نیازهای خود توجه کنید. مشاوره با تکنسین‌های متخصص برای انتخاب درست دستگاه NVR، دوربین‌ها و سایر تجهیزات شبکه نیز بسیار حیاتی است، تا از امکانات و عملکرد بهینه سیستم مطمئن شوید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×